3 Ocak 2019 Perşembe

Aradığın Ağaç Olsun

Aradığın Ağaç Olsun

Turkcell firmasının uygulamaya aldığı "yaani" arama motoru üzerinden yapılacak olan her arama ağaç olarak geri dönüyor. Her 100 arama için 1 ağaç dikilecek proje 1.000.000 (bir milyon) ağaç ile sınırlandırılmış. Eğer sizde bu proje kapsamında dikilmiş ağacınız olsun isterseniz yaani üzerinden arama yapabilirsiniz. Sayının daha fazla olmasını arzu ederdim. Kim bilir belki ileride sayıyı artırarak uygulamaya devam edilebilir.

Aradığın Ağaç Olsun Nedir?
Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin arama motoru Yaani, geleceğe daha yeşil ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’yla el ele bir proje hayata geçiriyor. Bu proje sayesinde artık Yaani’den yapılan aramalar karşılığında ağaç dikiliyor, Yaani sayesinde Türkiye’ye kocaman ormanlar kuruluyor.

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda 2020 yılına kadar karasal eko-sistemlerin eski haline getirilmesi hedefleniyor. Ormansızlaşmanın durdurulması da, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması açısından hayati önem taşıyor. Çevre dostu teknoloji Yaani, bu projeyle milyonlarca türe yaşam alanı, temiz hava ve su kaynağı sağlıyor.

Kaç arama yaparsam 1 ağaç dikilecek?
Her 100 arama için 1 ağaç dikilecek. (1.000.000 ağaç ile sınırlıdır.)

Ağaçlar nereye dikilecek?
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygun görülen alanlara ağaçlandırma yapılacak.

Sadece uygulamada yaptığım aramalar mı geçerli olacak?
Hayır. Hem uygulama üzerinden, hem de web üzerinden yapılan tüm aramalar için geçerlidir.

Projenin iş ortakları kimlerdir?
Yaani, Turkcell ve T.C Tarım ve Orman Bakanlığı.

Yapılan aramalar kişi bazlı mı hesaplanacak?
Hayır, toplam arama sayısı özelinde bakılacak.

Yaani Arama Motoru Giriş
https://www.yaani.com.tr/
Paylaşım:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor Bağlantı